Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégse fejleszt alternatív Facebookot a magyar cég

2018.06.05. 10:19

Nem jött össze a kitűzött cél a közösségi finanszírozási kampányban, így egyelőre biztosan nem fog megszületni a magyar Tresorit adatvédelemre kihegyezett saját közösségi oldala.

A nemzetközileg is elismert magyar cég főleg vállalatoknak kínál a biztonságra kihegyezett, erősen titkosított felhőtárhely- és fájlmegosztó-szolgáltatást. A Facebookot is megtépázó Cambridge Analytica-botrány után jelentették be, hogy megfuttatják Indiegogón a Prevaat névre keresztelt és kifejezetten az adatbiztonságra kihegyezett közösségioldal-ötletüket.

A finanszírozási kampány bevallottan igényfelmérés is volt, hogy kiderüljön, egyáltalán érdekli-e az ilyesmi az embereket. Ahogy a projekt kampányoldalán látszik, egyelőre nem nagyon: a kampány végére a kitűzött 1 milió dolláros (272 millió forintos) célösszegnek csak töredéke, 3560 dollár jött ösze 109 támogatótól.

Bár a cég az Indiegogo-kampányt úgy állította be, hogy ha nem jön össze a cél, akkor is megkapják az összegyűlt pénzt, a támogatóknak küldött levelében Szilágyi György társalapító azt írta, mindenkinek visszaadják, amit befizetett, és a támogatásért cserébe egy örökös prémium Tresorit-fiókot is adnak ajándékba.

A közelmúltban a Prevaat-tal együtt bemutattunk néhány már működő Facebook-alternatívát is, amelyek igyekeztek felülni a techóriás adatvédelmi balhéi által keltett hullámra, ezekről a próbálkozásokról ebben a cikkben olvashat.