Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gigafactoryt épít a Tesla Kínában

2018.06.06. 17:45
Az elektromos autók tömeggyártása érdekében egy Gigafactory üzem építéséről folytat tárgyalásokat a Tesla Kínában. A Tesla Sanghajban építené fel gigantikus üzemét, ahol az elektromos autókat és a hozzájuk szükséges akkumulátorokat gyártanák. Erről Robin Ren, a Tesla értékesítési igazgatója beszélt a részvényesek közgyűlésén.

A Tesla Sanghajban már rendelkezik egy technológiai fejlesztési központtal, Kína pedig a világ legnagyobb elektromos autópiaca. A Tesla közben Európában is helyszínt keres egy óriás gyártóüzem építéséhez. A Tesla azzal indokolja az elgondolást, hogy a megfizethető árú elektromos autók gyártásához minden kontinensen kell lennie legalább egy üzemüknek. A terv azonban az, hogy 10-12 Gigafactoryt építenek szerte a világon.

A közgyűlésen megerősítik pozíciójában Elon Musk elnök-vezérigazgatót is. Musk azért került az elmúlt hetekben támadások kereszttüzébe, mert a Model 3 gyártásában fennakadások történtek, és a gyártási volumen messze elmaradt a tervezettől.

Az elnök-vezérigazgató a mostani közgyűlésen ismét azt állította, hogy az év közepére sikerül megvalósítani a tervet, és heti 5 ezer Model 3-at gyártanak majd. A Tesla részvénye nyolc százalékkal áll év eleji árfolyama alatt és mintegy 25 százalékkal a szeptemberben elért árfolyamcsúcsa alatt. Az idei első három hónapban a Tesla 710 millió dollár veszteséget szenvedett el. A vállalat gazdasági problémáiról itt olvashatnak bővebben.