Csirkés hamburger miatt kellenek önjáró kamionok

2018.07.01. 10:32

Találtunk egy magyarázatot arra, hogy miért égetően sürgős az Egyesült Államoknak, hogy végre robotok is képesek legyenek kamionokat vezetni. Az Inc.com cikke több példát is összeszedett arra, hogy Amerika-szerte hamburgerezők zártak be a húshiány miatt. Ez már a KFC, az In-N-Out Burger és a Chick-fil-A étteremlánccal is megtörtént.

Az éttermek működését sok tényező nehezítheti, és vannak köztük olyanok, amiket lehetetlen alternatív megoldásokkal átvészelni. Ilyen például az alapanyaghiány. Ha nincs csirke a fagyasztóban, az étteremben egészen biztosan nem készül csirkés szendvics. Legutóbb éppen ez történt a Chick-fil-A két texasi éttermében, amiket átmenetileg be kelle zárni csirkehiány miatt.

Ennél sokkal keményebb volt a helyzet a KFC-nél, amikor szinte mindegyik éttermüket bezárták az Egyesült Királyságban.

Mindez egy másik hiányosságra is ráirányította a média figyelmét: az Egyesült Államokban nincs elég sofőr.

63 000 kamionvezetőt tudnának felvenni

Ennyi sofőr hiányzik most az amerikai szállítmányozó cégeknél, és a szám hamarosan a duplájára nőhet. Így már mindjárt érthető, hogy miért öntenek dollármilliárdokat az automatizált járműveket fejlesztő tech cégekbe. A kamionok mozgatják a gazdaságot, és ha nem jut el a csirke, vagy bármilyen más áru a vevőkhöz, akkor sok milliárd dollárt érő kereskedőcégek dőlhetnek össze. 

(Inc.com)  • Tippek
  • Hírek