Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dobott egy hátraszaltót a Lockheed régi-új repülőgépe

2018.07.23. 16:35

A repülőgépgyártó Lockheed Martin a Farnborough Légibemutatón a nagyközönség előtt is megvillantotta régi-új repülőgépe, az LM-100J képességeit. A géptípust gyakorlatilag az 1950-es évek óta használják, csak akkor még nem ezen a néven, hanem C–130 Hercules néven ismerték.

A C–130 alapvetően teherszállító modell: bármi elfér benne, legyen szó egy tankról, vagy 450 utasról. A Lockheed később készített belőle egy L–100 nevű, rövidebb géptörzsű típust. A gyártást 1964-ben kezdték, és 1992-ben állították le. Az ezalatt gyártott gépeket máig használják.

A farnborough-i bemutatón az LM–100J manőverező képességeit mutatták be. Röviddel a felszállás után a gép egy gyönyörű hátraszaltót (loop) dobott.

A Lockheed tervei szerint az LM-100J többféle küldetésben is használható lehet, de elsősorban nagy tömegű rakományok szállítására tervezték.

(Lockheed Martin)