Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Biztonsági kvízjátékot indít a Microsoft

2005.04.15. 10:22
Számítógépet és utazást nyer majd a győztes a szoftvercég Gatekeeper nevű kéthetes online biztonsági versenyén, ami május 2-án indul tizenkilenc ország részvételével.

Tablet PC-t kap a Microsoft tizenkilenc országban meghirdetett biztonsági kvízjátéka, a Gatekeeper Teszt győztese. A május 2-án induló verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai biztonság területének fontosságára, és lehetőséget nyújtson a biztonsági szakembereknek tudásuk összemérésére. A játékot a cég már kétszer megrendezte Hollandiában, ahol a verseny igen népszerűnek bizonyult. Ennek hatására döntött úgy a Microsoft, hogy a kvízt szélesebb körben is elérhetővé teszi.

Játékos biztonság

"Az elmúlt évben a Microsoft több mint 600 000 informatikai szakértőt és fejlesztőt képzett világszerte, köztük 180 000-t Európában, a Közel-Keleten és Afrikában" - mondta Székely Tamás, a Microsoft Magyarország marketingigazgatója. "A Gatekeeper Teszt révén a Microsoft tovább szeretné hangsúlyozni az informatikai biztonság fontosságát."

A Gatekeeper Teszt a programban résztvevő összes ország nyelvén megtalálható a gatekeepertest.com-on. A hazai versenyzők is itt, vagy közvetlenül a magyar nyelvű oldalon, a gatekeepertest.hu címen regisztrálhatnak egészen a játék kezdetéig. A verseny 2005. május 2-án indul és két héttel később, 2005. május 14-én ér véget.

A Gatekeeper Teszt 20 kérdést tesz fel aktuális biztonsági problémákkal kapcsolatban, ebből tizenkilenc feleletválasztós, egy pedig kifejtő kérdés lesz. A versenyzők minden országban azonos időben, magyar idő szerint reggel 10 órától saját nyelvükön, online válaszolhatják meg az új kérdéseket. A résztvevőknek minden kérdés megtekintése után a kérdéstől függően 30, illetve 60 másodpercük lesz a válaszadásra. A játékosok annál több bónuszpontot kapnak, minél hamarabb válaszolnak a kérdésekre.

Gruppenben is lehet

Az egyéni játék mellett a résztvevők létrehozhatnak úgynevezett Miniligákat, ahol különböző rivális csapatok mérhetik össze erejüket. Ha barátaikat, ismerőseiket is meghívják a játékba, a versenyzők dzsókert kapnak, amit akkor használhatnak fel, ha egy kérdésre nem tudják a választ. A fel nem használt dzsókerek a játék végén bónuszpontokat érnek majd.

A győzteseket május végén hirdetik ki; ekkor derül ki az is, ki lesz a verseny európai bajnoka. Az európai győztes VIP-utat nyer az Amszterdamban megrendezendő Microsoft Tech Ed 2005 konferenciára. A Gatekeeper bajnoki díj mellett az egyes országok legtöbb pontot elérő résztvevői többek között egy-egy Tablet PC-t vagy Microsoft Windows Media Centert kapnak.