Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Elérhetetlenné tette a Google-t a féreg

2004.07.27. 11:26
Több internetes keresőt tett használhatatlanná, vagy lassított le a Mydoom féregvírus legújabb változata, mely már nem csak a felhasználó gépén kutat emailcímek után, hanem a keresőket is használja.
A világ legnépszerűbb internetes keresőszolgáltatása, a Google egy időre elérhetetlenné vált Nagy-Britannia, Franciaország és az USA egyes területein, a felhasználók csupán egy "szerverhiba" feliratot találtak az oldalon. Más keresőket, például a Yahoo-t, a Lycost és az Altavistát szintén lelassította a vírus, írta a Guardian.

Lekérések

A problémát a Mydoom féregvírus új változata okozta, amely lekérésekkel kezdte bombázni a keresőket. Az újabb és újabb változatokban már hónapok óta keringő MyDoom hamis levelekben érkezik, melyek hibás kézbesítésről szóló jelentésnek látszanak. A mellékletet megnyitva a vírus továbbküldi magát a felhasználó gépén található emailcímekre.

A MyDoom.O a hétvégén jelent meg, különlegessége, hogy már keresőszolgáltatásokat használ valódi emailcímek felkutatásához, ez okozta a Google és társai lelassulását. A McAfee Systems szerint hétfő délutánra már több ezer gépet fertőzött meg a féreg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!