Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elérhetetlenné tette a Google-t a féreg

2004.07.27. 11:26
Több internetes keresőt tett használhatatlanná, vagy lassított le a Mydoom féregvírus legújabb változata, mely már nem csak a felhasználó gépén kutat emailcímek után, hanem a keresőket is használja.
A világ legnépszerűbb internetes keresőszolgáltatása, a Google egy időre elérhetetlenné vált Nagy-Britannia, Franciaország és az USA egyes területein, a felhasználók csupán egy "szerverhiba" feliratot találtak az oldalon. Más keresőket, például a Yahoo-t, a Lycost és az Altavistát szintén lelassította a vírus, írta a Guardian.

Lekérések

A problémát a Mydoom féregvírus új változata okozta, amely lekérésekkel kezdte bombázni a keresőket. Az újabb és újabb változatokban már hónapok óta keringő MyDoom hamis levelekben érkezik, melyek hibás kézbesítésről szóló jelentésnek látszanak. A mellékletet megnyitva a vírus továbbküldi magát a felhasználó gépén található emailcímekre.

A MyDoom.O a hétvégén jelent meg, különlegessége, hogy már keresőszolgáltatásokat használ valódi emailcímek felkutatásához, ez okozta a Google és társai lelassulását. A McAfee Systems szerint hétfő délutánra már több ezer gépet fertőzött meg a féreg.