Stefánia
0 °C
3 °C

Amerikai hackerek támadják a pápa weboldalát

2003.06.26. 13:15
A Vatikán szakértői csoportot fogadott fel a pápa weboldalának védelmére, melyet havonta tízezer vírus, és naponta legalább harminc, többségében amerikai hacker próbál feltörni, írja az ABC News.
"Szerencsére ezidáig senkinek sem sikerült bejutnia a pápa szerverére, mivel a vírusvédelemmel megbízott, rendkívül jól képzett szakértőink ki tudják szűrni a hackerek emailjeit" - nyilatkozta a Szentszék adminisztratív titkára, Claudio Celli érsek.

Agresszív amerikaiak

"A világ minden tájáról regisztrálunk a Vatikán elektronikus határsértésével próbálkozó személyeket, a fiatal amerikai hackerek a legagresszívabbak közülük, és ők vannak a legtöbben" - mondta az érsek az ABC News-nak.

Jókívánságok emailben

Második János Pál pápa már több alkalommal elismerően beszélt az internetről, bár felhívta a hívek figyelmét annak potenciális káros hatásaira. A Szentatyának azonban biztonsági okokból nincs saját emailcíme. A pápának szóló jókívánságokat több emailcímre is elküldhetik a hívek, az üzeneteket a Vatikán dolgozói nézik át. Az idős főpap 83. születésnapjára májusban huszonháromezer emailt kapott.

A Vatikán 1995-ben a pápa karácsonyi üdvözletével indította el weboldalát a Vatican.va címen. Celi szerint mostanában 150 ország több mint 50 millió internetezője látogatja az oldalt.