Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Mégsem jut SP2 a kalózoknak

2004.05.12. 01:27
Kapcsolódó cikkek (1)
A Windows XP nyárra várt javítókészlete a korábbi SP1-hez hasonlóan megtagadja a futást a nyilvánvalóan hamis termékazonosítóval telepített rendszereken.
A Microsoft hivatalosan cáfolta az utóbbi napokban felbukkant híreket arról, hogy a szoftvercég a Windows XP operációs rendszer júliusban vagy augusztusban megjelenő SP2 javítócsomagját az illegális másolatok számára is hozzáférhetővé tenné.

Ehelyett a korábbi SP1 frissítéshez hasonlóan a javítókészlet megtagadja a futást a nyilvánvalóan hamis termékazonosítóval telepített rendszereken.

Az SP2 az előzetes beszámolók szerint hibajavításokat és hatékonyabb tűzfalat tartalmaz, így javítja a Windows sokat kritizált biztonságát.

Mintegy mellékesen további funkciókat kap a rendszer, például a felugró (pop-up) reklámablakok tiltási lehetőségét. Az operációs rendszerbe intergált Internet Explorer böngésző gyakorlatilag évek óta változatlan formában van a piacon.

A Microsoft számára nem lehetett könnyű a döntés, hogy a kalózmásolt példányokat kihagyja a frissítési körből. Hiszen az ismert hibákkal vegetáló rendszerek könnyedén a támadók hatalmába keríthetők, és zombiként olyan internetes támadások kivitelezésére használhatók fel, amelyek már a legálisan használt számítógépek működését is zavarják.