Ödön
1 °C
11 °C

Genetikusan programozott a drogozás?

2006.07.10. 17:07
0 hozzászólás

1400 norvág ikerpáron végzett vizsgálat szerint a genetikai tényezők az eddig ismertnél fontosabb szerepet játszhatnak a kábítószer-fogyasztásában.
 
A kutatók az ikerpárokat fiatal felnőtt korukban kérdezték arról, hogy életük során fogyasztottak-e több mint tíz alkalommal kokaint, marihuánát, ópiumszármazékokat vagy egyéb hallucinogén anyagokat. A kutatók figyelembe vették a függőség szimptómáit is, majd a norvég állam és az Európai Unió támogatásával végzett kutatásokból kapott adatokból becsléseket készítettek a függőség szempontjából jelentős genetikai hatásokra nézve.

Kenneth Kendler a Virginia Commonwealth University professzora, a vizsgálat vezetője szerint az adatok azt mutatják, az esetek 58 százalékában meghatározó szerepe volt a genetikai tényezőknek a függőség kialakulásában - idézte a Wissenschaft Online című német tudományos hírportál. (via MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?