Történelmi csúcsot döntött a Linux

2009.05.04. 11:40 Módosítva: 2009.05.04. 11:42
42 hozzászólás

A piacelemző Net Applications legújabb mérése szerint az operációs rendszerek piacán 2009 áprilisában történt meg először, hogy a Linux részesedése meghaladta az egy százalékot: adataik azt mutatják, hogy az internetezők 1,02 százaléka használt valamilyen Linux-disztribúciót – írja az IT café.

Ha az elmúlt egy év adatait nézzük, akkor látszik, hogy a még mindig hatalmas súlyú Windows lassan, de folyamatosan veszít teret, a statisztikában három rendszerrel is szereplő Apple (Mac, iPhone, iPod) pedig dinamikusan terjeszkedik (gyakorlatilag a Windows vesztesége szinte teljes egészében az Apple-nél jelentkezik nyereségként). Az elmúlt 12 hónapban a Windows részesedése 3,68 százalékkal csökkent, a Macé 2,35 százalékkal, a Linuxé 0,39 százalékkal az iPhoneé 0,4 százalékkal, az iPod touché pedig 0,12 százalékkal nőtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla