Egyetemi tantárgy lett a Twitter

2009.10.15. 11:45

Egyetemi tantárgy lett a Twitter Ausztráliában, ahol az újságírójelölteknek oktatják a legfeljebb 140 karakteres üzenetekkel való kommunikálást.

Néhány diák csevegése nem annyira mélyenszántó, mint azt sokan elvárnák. De nem hiszem, hogy hasznosabb lenne, ha esszéírásra bírnánk őket - mondta Jacqui Ewart a Griffith Egyetem tanszékvezetője.

A Twitter mikroblog-szolgáltatásra mobiltelefonról, és az interneten keresztül küldhető bejegyzésekkel bárki megüzenheti a világnak, hogy éppen mit csinál, mire gondol, vagy éppen hogy érzi magát. A közösségi portál hírközvetítő szerepe mellett a felhasználók több mint fele üres fecsegésre, reklámozásra, vagy kéretlen levelek továbbítására használja az oldalt.

Az ausztrál diákok a Twittert önismereti gyakorlatként kapják - magyarázta Ewart, hozzátéve, hogy egyre több munkáltatónál elvárás a közösségi portálok ismerete, és az ezekkel elérhető eszközök használata.

Az egyetem ötletét a hallgatók vegyesen fogadták. Voltak, akik megkérdőjelezték az olyan oldalak, mint a Twitter és a Facebook hivatalos tantervbe vitelének hasznosságát. A tanár szerint az volt a legmeglepőbb, hogy a diákok egy jelentős része azt sem tudta mi az a Twitter. Néhányan el sem akarták hinni, hogy mi valóban használjuk az oldalt, mert szerintük ez csak időpocséklás – mondta el a tanszékvezető.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM