Lakat alatt a vízityúk

2000.03.16. 12:24
Bealkonyul a német közigazgatást megbénító, súlyos mániát okozó vízityúk-gyilkoló játéknak, amiről az Index is beszámolt. Kihunynak a vadregényes felföldi tájak képei a pupillákon, visszatérnek az ikonok, lesz aki meglocsolja a futóbabot: a Mesch Softwarehaus elkészítette az ellenszert, a vízityúk-blokkolót.

Az utóbbi hónapokban a minden idők legsikeresebb játékának bizonyult Vízityúk-vadászt töltötte le boldog és boldogtalan - esetenként ugye kilencven perc alatt. A munkaidejük fennmaradó részében pedig az ártatlan skót felföldi szárnyasra vadásztak - online is - a népek.

Németországban egy oldenburgi vállalat úgy döntött, véget vet a legitim vízityúk-kultusznak. Szoftvert fejlesztett ki, amely a bájos Moorhuhnblocker (Vizityúk-blokkoló) névre hallgat, és amely a kultikus játékot vagy teljes egészében letiltja, vagy kizárólag a meghatározott időben engedi elindítani.

A szoftver pici pecsét képében beköltözik az eszközsorba, és ott marad mindaddig amíg a jelszó beírásával fel nem szabadul a vízityúk-program.

Az élet amúgy igazságtalan: míg a vízityúk ingyen van, a vízityúk-blokkoló hétszáz márka. A vérbeli vízityúk-vadászok azonban minden bizonnyal nagyon hamar kifejlesztik a vízityúk-blokkoló-blokkolót ellenszoftver. A fejleményekről beszámolunk.  • Tippek
  • Csok