Légből kapott firmware

2006.11.18. 21:30
Senkinek sem újdonság, hogy minden hónap második keddjén újabb bugokat hibajavító csomagokat lehet letölteni a Microsofttól, az viszont elég érdekes szituáció lesz, amikor több százmillió mobiltulajdonosnak kell majd ugyanezzel bajlódnia. Főleg a nokiásoknak, hiszen ők egy ideje maguk is peccselhetik bugos készüléküket.

Én most töltöttem le a második frissítést a Nokia N80-asomra, és infóim szerint az ünnepek előtt újabb csomag megjelenése várható (állítólag sok meglepetéssel, például az N80 IE számos beépített szoftverével).

Az első frissítésnél a Nokia Software Update legyalulta adatokat, és mindent biztonsági mentésből kellett visszaállítanom, de ezzel érkezett a 4.x-es firmware és a FOTA, azaz Firmware Over The Air. Magyarán a mai frissítéshez már nem volt szükségem számítógépre, csak beléptem a mobilon a Device Manager programba, megnéztem van-e update, letöltöttem és néhány perc alatt feltelepítettem. (A firmware nem új, én voltam lemaradásban. Nem volt benne nagy újdonság.)

Ha valakit érdekel, ezen a szájton megnézheti, hogy Nokia készülékéhez melyik a legfrissebb firmware. A kiadási időpontok alapján sejthető, hogy hamarosan meg kell érkeznie az N80 5.x-es szoftverének.

Mi lesz itt, ha tényleg elszabadulnak a mobilos vírusok? Hetente kapunk rendszerüzenetet, hogy ideje frissíteni? Az lesz a legszebb, ha valaki meghekkeli a FOTA-t, és ezzel töltjük majd le a vírusokat.
20%
5999 Ft
4800 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft