Firefox lesz a mobilokon

2007.10.10. 18:59
Versenytársat kap a mobilokon rendkívül népszerű Opera Mini, a rivális Mozilla ugyanis elkezdte kifejleszteni számítógépeken rendkívül népszerű Firefox mobil változatát. Mike Schroepfer blogbejegyzéséből kiderül, hogy már igen komoly lépéseket megtettek, és azért vágnak bele a munkába, mert a mai mobilok már olyan fejlettek, hogy nem kell a böngészőt az alapjaitól átírniuk, használhatják a meglévő kódokat.

A legfontosabb, hogy a Mozilla a kiterjesztések kezelését is beleépítené a böngészőbe, mert így nagyon sok ügyes beépülő alkalmazást lehet majd futtatni a mobilokon. Nekem például igen hasznos lenne a del.icio.us, mert ezzel a fontos címek mindig elérném.

Két fontos embert vett fel a projekthez a Mozilla: Christian Sejersen az OpenWave feje volt, amely eddig egymilliárd mobilböngészőt szállított le. Ő vezeti majda K+F részleget. Brad Lassey a France Telecom K+F részlegéről érkezet, és minden idejét a mobil Firefoxnak szenteli majd. A végleges változat a Firefox 3 után jelenik meg, és egészen biztosan nem 2007-ben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!