Baki az iPhone SDK-ban

2008.03.07. 21:15
Michael Arrington máris megtalálta az első csúnya bakit az iPhone szoftverfejlesztői készletében: egyszerre csak egy szoftver futhat majd a mobilon. Tehát arról szó sem lehet, hogy amíg a háttérben töltődnek a torrentek, addig böngésszünk és időnként cseteljünk is, ami egyébként bármelyik Symbian rendszerű Nokián teljesen jól működik. A legzavaróbb, hogy már egy bejövő hívás fogadása is lelövi az éppen futó szoftvert. Az Apple korlátozása miatt egész szoftverkategóriák kiesnek, illetve a fejlesztőknek sokkal egyszerűbb programokat kell készíteniük, mint amilyenek a multitask oprendszereken, például WinMobilon vagy Symbianon futnak.

Azért az Apple ad egy kis kapaszkodót: azt írja, hogy a felhasználóknak nem szabad azt érezniük, hogy egy iPhone-szoftverből kilépni majd később visszalépni bonyolultabb, mint amikor a számítógépen váltanak alkalmazást. Ha ügyesek a szoftverfejlesztők, akkor meg tudják oldani, hogy visszalépéskor ugyanott folytassuk, ami bizonyos esetben, mondjuk egy szövegszerkesztőnél előnyös lehet. A torrentnél vagy egy üzenetküldőnél persze ez sem megoldás. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?