Magyar embernek magyar mobilt!

2008.04.15. 16:03
Másfél évvel ezelőtt vettem egy Nokia N80-at angol nyelvű firmware-rel, és mostanra elegem lett abból, hogy a T9-et semmire sem tudom használni, úgyhogy nekiláttam magyar firmware-t hekkelni rá. Meglepően könnyű volt, egy segédprogrammal át kellett írni a készülék termékkódját, és ettől kezdve a szoftverfrissítésekért felelős Nokia Software Update máris nem az angol, hanem a magyar nyelvű firmware-t töltötte le.

Az alábbi módszer következményeiért semmilyen felelősséget nem vállalok. A készülékem eleve szolgáltatófüggetlen volt, a garanciája rég lejárt, tehát ezek a kérdések nem foglalkoztattak, amikor belevágtam.

Először djkaty leírását dobta elő a Google, de ez kissé pontatlan, nem is jártam sikerrel. Végül a nokiaphoneblog segítségével tudtam új firmware-t telepíteni. Először le kell tölteni a Nemesis Service Suite nevű programot, és a telepítése során a "Virtual USB Device" módot kell bejelölni.

Nagyon fontos, hogy amikor a telepítés végén az a roppant hülye kérdést hangzik el, hogy "Akarja látni a virtuális USB driver telepítését?", akkor mindenképpen a NEM gombra kell bökni. Nekem előszor azért nem működött a frissítés, mert djkaty erről egy szót sem írt.


A telefont PC Suite módban kell a számítógéphez csatlakoztatni USB-n, és a lehető legfrissebb PC Suite-ot érdemes használni, nehogy gond legyen az új formware telepítésével. A Nemesis Service Suite programablakában a jobb felső sarokban lévő nagyítóra kattintva megtalálja a szoftver a csatlakoztatott mobilt, elődob néhány adatot, majd a Phone Info fülön a megfelelő négyzet kipipálásával be kell olvastatni a készülék aktuális termékkódját.

Ezt követően ugyanoda be kell írni az új termékkódot, és az Write gombra nyomva feltölteni a készülékre. Érdemes odafigyelni, nehogy valami távol-keleti verzió kerüljön a mobilra!

Ha megváltozott a termékkód, az NSU már az új nyelven tölti le a legfrissebb szoftvert. Úgy tudom a módszer nem törli a szolgáltatói függőséget.

Termékkódokat itt találtam, az én készülékem EURO1 volt és EURO3 lett. Jó hekkelést!


  • Hírek
  • Bankszámla