Egybegyúrják a Javát és a Flasht

2008.04.30. 21:35
A Sony Ericsson jövő héten bemutatja a Project Capuchint, amely a Flasht kombinálja a Javával. Ez annyit tesz, hogy a fejlesztők olyan mobilszoftvereket készíthetnek, amelyek egyszerre használják a Java ME és az Adobe Flash Lite részeit. A vállalat készít API-kat, meg az év második felében lesz egy SDK. Ezek hozzák össze a két technológiát.

Ez a technológiai kutyulás többek között arra lesz jó, hogy a fejlesztők szép kezelőfelületeket készítsenek Flashben, és a Javával intézzék el a bonyolultabb feladatokat. A programozók akár teljesen szokványos Java vagy Flash alkalmazásokat is készíthetnek, de bármikor igénybe vehetik a másik technológiát, ha szükségük van rá. Ezt a technológiát a tucattermékekbe építik bele, nem a fejlett operációs rendszert futtató csúcskategóriás modellekbe. A készülékek az év második felében, a fejlesztői csomagok valamivel hamarabb jelennek meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?