Augusztusban megjelenik az eldobható mobil

2008.07.13. 11:42

Az Orange augusztus 7-én Franciaországban piacra dobja az első eldobható mobilt, és ha a készülék népszerű lesz, akkor Európa más országaiban is beindulhatnak az eladások, írja az MTI. A mobil neve BicPhone, de az egyszer használatos golyóstollakra, öngyújtókra, borotvákra szakosodott Bic nevű cég csak a nevét adja a készülékhez, amelyet az Alcetel egyik partnere gyárt le.

Ára 49 euró, az egyszerű, minden extrát nélkülöző Alcatel készülékhez egy feltöltött akkumulátor, egy telefonszám és egy óra ingyenes telefonálás jár, és az egyenleg utólag feltölthető.

A koncepció lényege, hogy ha valakinek hirtelen szüksége van egy mobilra, akkor azt könnyedén beszerezhesse szupermarketekben vagy trafikokban. A francia vállalat elsősorban az átutazóban lévő külföldieket és a 15 év alatti fiatalokat célozza meg új termékével.

Egyébként a mobilt nem érdemes eldobni, mert megvásárlás után először csak tíz percet lehet lebeszélni az egyenlegből, a maradék ötven perc felhasználásához regisztrálni kell a telefont az Orange ügyfélszolgálatán. További egyenlegfeltöltés is csak azután lehetséges. A mobil mindössze 61 grammos, teljesen feltöltött akkuval négy órán át beszélhetünk vele, a készlenléti ideje pedig 240 óra.