Egymillió iPhone 3G elkelt

2008.07.14. 20:53

Az Apple bejelentette, hogy egyetlen hétvége alatt több mint egymillió iPhone 3G-t adott el. A mobiltelefon péntek óta kapható 21 országban, és mindegyik Apple-bolt előtt hosszú sorokban várakoztak a márka fanatikus rajongói, hogy megszerezzék a készüléküket. A hétvége sajnos nem mindegyik felhasználónak volt örömteli, mivel az Apple szerverei nem bírták a terhelést. Volt, aki másfél nappal a vásárlás után tudta aktiválni a mobilját, és akadozva lehetett elérni az új MobileMe szolgáltatást.

Steve jobs cégvezér elmondta, hogy az első iPhone 74 nap alatt lépte át az egymilliós határt, de nem szabad megfeledkezni róla, hogy az első modellt eleinte csak Amerikában árulták, nem két tucat országban, mint a mostanit. Amíg az első változatból egyféle volt, az iPhone 3G fekete vagy fehér műanyag burkolattal is kapható, és az Ars Technica cikke szerint a fekete a népszerűbb.

Az iPhone tulajdonosai olyan jól belejöttek a költésbe, hogy még új szoftvereket is vettek a készülékükhöz. A mobilhoz kizárólag a szintén most megnyitott App Store nevű online kereskedésben lehet szoftvereket venni, ezekből a hétvége alatt több mint tízmillió kelt el. Persze ezeknek egy része ingyenes.

Ilyen eladások mellett nagyon valószínű, hogy az Apple év végére bőven túllépi a tízmilliós határt, mert addigra további ötven országban lesz megvásárolható az iPhone, többek között hazánkban is.