Bőrtokos Windows-telefon az LG-től

2008.09.16. 16:00

Szép telefon az LG KS20, elegáns párost alkot a bőrkötésű telefonregiszteremmel. A telefon önmagában vékony, de az elengedhetetlen védőtokkal együtt már elég vaskos. A mobil felépítése nagyon hasonlít a korábbi LG okostelefonokéra. Fekete műanyag váz, a szélén ezüstösen csillogó műanyaggal, amelyen elszórtan néhány gomb és csatlakozó található. A készülék bal oldalán van a microSD memóriakártya nyílása, az Internet Explorer és a fényképező indítógombja, valamint a bekapcsoló gomb, jobbján pedig a fülhallgató nyílása és a hangerőállító. A fülhallgató még mindig a koreai gyártó saját fejlesztésű csatlakozójában végződik, de a másik végén, a mikrofonnal felszerelt műanyag bumszliba szabványos jack dugós füles is bedugható.

Klikk a képre!

 

A cikk címe a készülék Windows Mobile operációs rendszerének köszönhető. Az LG-n futó változata már részben megfelel az újabb elvárásoknak, de használata közben még mindig könnyen előkerülnek az elavult megoldások, amelyek miatt a Microsoft rendszere inkább a szakértő mobilozóknak való, nem a kényelmet és egyszerűséget igénylő tömegeknek. Az LG KS20 tehát jól mutat bármilyen IT cég bármilyen alkalmazottjának a kezében, mert egyszerre utal a felhasználó szakértelmére és az igényességére.

A főmenü átlátható, és minden fontos információ megjeleníthető rajta: a wifi, bluetooth és a hálózat állapota, a tennivalókon, és a nem fogadott hívások/sms-ek. A startmenü sajnos nem arra van kitalálva, hogy ujjakkal nyomkodjunk rajta, noha ez ma már alapkövetelmény lenne, viszont van egy extra menü, amelyben csak nagyméretű ikonok vannak. Ezeket kell ujjal böködni. A gond csak az, hogy ezzel a menüvel nem elkerüli, hanem csupán elhalasztja a felhasználó a világ egyik legvacakabb eszközének a használatát. Ugyanis amint az sms beírására, egy lejátszandó videó vagy zene kiválasztására, egy originál windowsos menü használatára, vagy bármilyen apróbb beállításra kerül sor, máris elő kell venni a Nevetséges Pálcikát, a stylus-t.

Kattintson a képre!

 

Az LG KS20 rendszere stabil, amíg nálam volt a készülék, egyszer sem fagyott le, a programok is akadozás nélkül működtek. A beépített Media Player kicsit körülményesen használható, mert szokványos menükben klikkelgetve kell kiválasztani a lejátszandó számokat, emellett az Internet Explorer mobilos változata is kissé elavult, a képeken jól látszik, hogy az Opera Mini interfészén mennyivel átláthatóbb a betöltött weboldal, jobb vele a böngészés.

Mindent összegezve a Windows Mobile 6 Pro rendszerével, 400 megahertzes processzorával, 3,6 megabites mobilinternet-hozzáférésével sokat nyújt az LG, de a koreai gyártónak többet hozzá kellett volna tennie a készülék szoftveréhez, hogy használhatóbb legyen. Persze akinek csak egy divatos okostelefonra van szüksége, ezzel is elégedett lehet. A KS20 kisebb mobilkereskedésekben már 65 ezer forintért is megvehető.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!