Egy hónapig bírja a Nokia E52

2009.05.06. 12:10

A Nokia bemutatta az eddigi legvékonyabb okostelefonját, a 9,9 milliméter vastag E52-t. A mobil készenléti ideje egy hónap, és nyolc órán át lehet vele telefonálni. Zajszűrő beépítésével javítottak a hangminőségen, hogy az utcán vagy a reptéri tömegben jobban lehessen telefonálni. Egyetlen kattintással használható hsdpa-modemként, szintén egyetlen kattintással használható usb-memóriaként, és van a mobilban GPS is. 245 euróért lesz kapható, amiben persze még nincs benne sem a szolgáltatói kedvezmény, sem az áfa, és 2009 harmadik negyedévéig kell várni ahhoz, hogy letesztelhessem az akku teljesítményét.

Az üzleti mobil használható SAP, Lotus és Microsoft Exchange nagyvállalati rendszerekkel, de beleraktak olyan szórakoztató extrákat is, mint az Share on Ovi, amivel többek közt a Nokia online tárhelyére lehet fényképeket feltölteni.

A Nokia szerint az üzleti mobilok főleg azért népszerűek, mert elérhetővé teszik az email poastafiókokat. A finn mobilgyártó felmérése szerint az email postafiókok alig 5 százaléka mobilizált, miközben az emberek több mint háromnegyede szeretne mobilról emailezni.

A Varsóban megtartott sajtótájékozatatón azért beszéltek hosszasan az emailszolgáltatásról, mert a Nokia tavaly decemberben mutatta be a Messaging nevű szolgáltatást, ami a RIM Blackberryken elérhető push email szolgáltatáshoz hasonlóan működik - automatikusan átküldi a készülékre a beérkező emaileket.

2009 első negyedévében már 3 millió emailcímet kezelt a Nokia, és a gyors növekedésben fontos szerepe volt annak, hogy nemcsak a globális szolgáltatókat - Yahoo, Hotmail, Google stb. - támogatják, hanem a helyi szolgáltatókat is. Magyarországon például az Index tulajdonában lévő Indamail is elérhető a Nokia Messaging segítségével.  • Hírek
  • Csok