Gyorsan nő az Android

2010.04.09. 09:26 Módosítva: 2010.04.09. 09:27
A barcelonai mobilkongresszus után jelentősen felgyorsult az Android terjedése, az operációs rendszer hamarosan utoléri a Windows Mobile-t.

Az elmúlt három hónapban jelentősen megerősödött az USA-ban az Android operációs rendszer. A ComScore piackutató cég szerint a Google által bevezetett, sok gyártó által támogatott Android piaci részesedése 5,2 százalékponttal 9 százalékra nőtt.

Ha ilyen ütemben folytatja a növekedést, akkor hamar utolérheti a Windows Mobile-t, amely most 15,11 százalékon áll, az 5,4 százalékon megrekedt Palmot pedig állva hagyta a rajtvonalnál. Amerikában még mindig a RIM Blackberry a legerősebb 42,1 százalékkal, az Apple iPhone pedig 25,4 százalékkal második.

A szoftverfejlesztők is felvették a ritmust, januárban 4458 új programot írtak, februárban 5532-őt, márciusban viszont 9331 programot tettek közzé az Andrloid Marketen. Most nagyjából 30 ezer program futtatható a platformon, ami még mindig nagyon messze van az iPhone szoftverboltjának 160 ezres kínálatától. Viszont ha az Androidra fejlesztők is egyre aktívabbak lesznek, akkor a havi növekedés öt számjegyű lesz, és hamar utolérik a nagy riválist.

Fokozhatja a fejlesztők lelkesedését, hogy a februári Mobile World Congress óta szinte hetente megjelenik egy új androidos mobil, azaz folyamatosan bővül a felhasználók köre.  • Eladnék
  • Hírek