Csak 503 db Kint adtak el?

2010.07.08. 14:31
Mindenki azt gondolta, hogy a Microsoft már nem ronthat a mobiliparban kialakult negatív imidzsén, de ekkor jött a Kin. A fiataloknak szánt, közösségi hálózatokkal összekapcsolt mobilból állítólag csak néhány százat adtak el.

Korábbi jelentések szerint a Microsoft több mint ezer, de kevesebb, mint tízezer Kin nevű mobiltelefont szállított le a kereskedőknek, de a Daring Fireball blog frissebb bejegyzése szerint ebből csupán 503 talált vevőre. Ez még Ferrariból is kevés, egy tömegpiacra szánt mobilnál csúfos bukás. John Gruber, a blog szerzője elismeri, hogy az értesülése nem biztos, hogy tökéletesen pontos, de nagyon valószínűnek tartja, hogy stimmelnek a számok.

Senki sem gondolta, hogy tovább lehetne rontani a Microsoft hitelességét a mobiliparban (amit a Windows Mobile elavultsága, a Windows Phone 7 lassú érkezése miatt romlott el), de a Kin kudarca rontott a helyzeten.

"Volt egy nagy termékbejelentő parti, ami szerintem többe került, mint amennyi bevétel a termékeladásokból befolyt. A Microsoft dolgozójaként kínosnak érzem a helyzetet, részvényesként dühös vagyok. Egy dolog megépíteni egy terméket, és megnézni, hogy működik-e, és egészen más dolog piacra dobni egy terméket. Gyanítom, hogy azért indítottuk el a Kint, mert úgy éreztük, ezt kell tenni, hogy mentsük a becsületünket, hogy legyen egy kis felhajtás,  de mindent egybevéve ez egy hatalmas bukás" - mondta el a Business Insider című hírportálnak a Microsoft egyik dolgozója, aki a neve elhallgatását kérte.

A cikk további részében kommentelők, főleg volt alkalmazottak szapulják a felelősöket, és attól tartanak, hogy hasonló sorsra jut a Windows Phone 7 projekt is, mert ugyanazok a személyek irányítják a fejlesztést.