Megújul a Blackberry böngészője

2010.07.13. 17:22
Az Egyesült Államokban piacvezető Blackberry pozícióját erősen fenyegeti az Apple és az Android, ezért a gyártó megújítja az okostelefon operációs rendszerét. Készül egy videokonferenciás táblagép is.

Az első hadonászós videó után újabb bemutató jelent meg a Blackberry okostelefonok új operációs rendszeréről. A Blackberry OS 6 nevű rendszerbe több közösségi szolgátlatást beépítenek, a Facebookot és a Twittert egészen biztosan támogatja. Az egyszerű közösségi interfész mögött valószínűleg a Viigo információgyűjtő motorja dolgozik, amit még márciusban vásárolt meg a mobilgyártó vállalat.

Régóta várták a felhasználók a WebKit alapú böngészőt, mert ez a legfejlettebb ilyen technológia. Nem véletlen, hogy ezt használja a böngészőiben a Nokia, az Apple, az Android és a Palm, és ugyanez rendereli a weboldalakat a számítógépeken futó Safari és Chrome böngészőkben is..

Teljesen áttervezték a Blackberry főmenüjét, beépítettek egy univerzális keresőt, és a rendszer támogatja az egyszerre több ujjal történő érintőkijelzős vezérlést.

Idén várhatóan megjelenik a Blackberry táblagép is, amelynek a legfrissebb pletykák szerint 7 hüvelykes kijelzője lesz, és két kamera segíti a videokonferenciák lebonyolítását. A gépben 1 gigahertzes processzor lesz, és hardveresen segíti majd a Flash 10.1 tartalmak futtatását.