Csökkent a mobilinternetes adatforgalom

2010.07.21. 13:02
Talán a júniusi rossz idő vette el az emberek kedvét attól, hogy a szabadban internetezzenek. A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint az esős júniusban csökkent a mobilinternetes adatforgalom, noha nőtt az előfizetők száma.

Váratlanul nagyot ugrott júniusban a mobilinternetes előfizetések száma, az előző hónapok 12-16 ezres bővülése után a három magyar mobilszolgáltató 37 ezer új ügyfelet szerzett. Ha az összes előfizetés vizsgáljuk, akkor a Telenor jelentősen javított egy évvel ezelőtti pozícióján, piaci részesedése több mint 4 százalékpontot erősödött, és most 27,82 százalékon áll, a Vodafone részesedése jobban, a T-Mobilé enyhén csökkent.

Teljesen más színben tűnnek fel a szolgáltatók, ha az aktív előfizetések vizsgáljuk. A Telenor-előfizetők harmada egyáltalán nem használta internetezésre a mobilját (vagy a laptopos adatkártyáját), míg a Vodafone és a T-Mobile esetében az ügyfelek csupán ötöde passzív.

Ugyanakkor a Telenor aktív ügyfelei a legaktívabbak: fejenként átlagosan 1,59 GB adatot forgalmaztak júniusban. Nem sokkal van lemaradva mögötte a Vodafone (1,57 GB), míg a T-Mobile ügyfeleinak elég havi 1,19 GB.

Június végén összesen 1 millió 37 ezer előfizetés volt, amiből 798 ezer aktív.  • Hírek
  • Személyi kölcsön