Android 3.0 lesz a PlayStation-mobilon

2010.08.12. 16:50
Egyelőre nem tolonganak a játékfejlesztők az Android könyékén, de a Sony Ericsson készülő okostelefonja talán változtat a helyzeten.

Márciusban már felröppent a hír, hogy a Sony Ericsson okostelefonra ülteti át a hordozható játékplatformját, és most újabb részletek jelentek meg a cég terveiről. Bár a Sony Ericsson még egy Andoid 2.0-ás mobilt sem mutatott be (a piacra dobott okostelefonjainak szoftverfrissítésére is nagyon várnak a júzerek), a legfrissebb hírek szerint nemsokára egy 3.0-ás eszközzel rukkol elő.

A hardver tervezésekor a játékrajongókra gondoltak. A kijelző mögül kell kicsúsztatni az irányítógombokat, mint a PSP Go konzolnál, tehát ahol a mobilokon qwerty gombkészlet van, ott ehelyett a PlayStation szabványos gombjai lesznek. Az irányítást egy hosszú érintésérzékeny felület is segíti.

A Sony Ericsson még nem erősítette meg a hírt, és csak találgatások vannak a hardverről. Az Engadget szerint 9-10 centiméter lesz a kijelző képátlója, 5 megapixeles lesz a kamerája, és valószínűleg ugyanolyan 1 GHz-es processzor hajtja, mint a HTC Desire-t.

Külön szoftverboltot kapnak a játékok, amelyek eleinte csak ezen a mobilon futnak. Később elképzelhető, hogy más androidos mobilon is elérhetővé válnak, de csak akkor, ha azokon is hasonló lesz a gombok elrendezése. A hardvernek erősnek is kell lennie, mert a játékok ugyanolyan minőségűek lesznek, mint a PSP konzolon.

Az Engedget szerint idén októberben bemutatkozhat a mobil, de ezzel kapcsolatban érdemes megvárni a hivatalos bejelentést.