Plázákban is lesz mobilos parkolás

2010.10.07. 14:14

A Vodafone, a Telenor és a T-Mobile hálózatábol is lehet bevásárlóközpontokban parkolni, az új fizetési módot először a MOM Parkban vezetik be. A felszínen népszerű a mobilos fizetés, az ügyfelek 2009 óta majdnem négymilliószor vették igénybe a szolgáltatást. Naponta több mint húszezren fizetnek a telefonjukkal.

A mobilszolgáltatók és partnerük, az EME Zrt. szeretnék bővíteni azoknak a helyszíneknek a számát, ahol a mobilos megoldás elérhető. Első körben Budapesten terjesztenék el, majd később az ország más városaiban is.

Más módszer

A közterületi parkolással ellentétben a beltéri megoldás nem a start-stop szövegezésű sms elküldésével működik, írja a Vodafone csütörtöki sajtóközleménye.

A plázákban egy összegben kell fizetni a parkoló elhagyása előtt. A MOM Park esetében a mélygarázsba történő behajtásnál a megszokott módon parkolójegyet kell kérni, távozáskor pedig a parkolókártyán található 6 jegyű azonosítót kell sms-ben elküldeni a 06 20 8109997, 06 30 8109997 vagy 06 70 8109997 számra.

Ezt követően egy jóváhagyást kérő sms érkezik, amelyre sms-ben válszolni kell. Az üzenetben a “nem” szó kivételével bármi lehet, célszerű egy szerű ok-t küldeni. Sikeres vásárlás után az ügyfél számlájára terhelik a parkolási díjat, erről egy sms-értesítés is érkezik. Ügyelni kell az adatok pontos megadására, a helyes előhívószám használatára, és fizetés után 10 perccel el kell hagyni a parkolóházat.

A parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díjat kell fizetni, az elküldött 2 sms árát az ügyfél tarifacsomagja határozza meg, és a mobilos parkolással a MOM Parkban igénybe vehető kedvezmények nem érvényesíthetők.