Mobilnet-szolgáltatást indít a TV2

2011.02.21. 16:54

Titokzatos meghívót küldött a Vodafone egy február 28-án várható sajtótájékoztatóra, egyetlen szóval sem említve a bejelentés részleteit, de sajnos a HWSW.hu lelőtte a poént. A teches hírportál megírta, hogy a mobilszolgáltató megint magához csábított egy márkát, márciustól a TV2 márkanéven is kapható lesz a netszolgáltatása. A TV2-től úgy tudjuk, hogy a SIM-kártyákat a Tescóban lehet majd megvásárolni.

A TV2 díjcsomagjai egyelőre nem ismertek, de a kereskedelmi partner alapján valószínűsíthető, hogy fapados szolgáltatás lesz. A megállapodás részleteit nem kötötték az orrunkra, de úgy tudjuk a mobilcég kedvezőbb hirdetési feltételeket is kap a tévécsatornától. A Vodafone így sok százezer embert ér el, és talán nagyobb sikerrel növelheti előfizetőinek a számát, mint a Postafonnal, amelyre a HWSW szerint nagyjából tízezren fizettek elő, noha ennek a sokszorosa volt a cél.

Az viszont kevésbé érthető, hogy a TV2 mit vár a mobilnettől. Nincsenek saját boltjaik, tehát a bevétel egy részét a kereskedőnél kell hagyniuk. Úgy tudjuk, hogy a csomagban nincs hangszolgáltatás, tehát nem tudnak ingyen hívást biztosítani bizonyos műsorokhoz, ami esetleg még vonzó is lehet a fanatikus tévénézők szemében. Ha nincs telefonálás, akkor valószínűleg mobilokat sem árulnak, és nehezebben tudnak prémium szolgáltatásokat kapcsolni az előfizetéshez.

A kétmillió előfizetővel sikeresnek mondható francia M6 tévécsatorna egészen más stratégiával, nagyobb kreativitással lépett be mobiliparba. Előfizetőik a nap 24 órájában nézhetik a sorozatepizódok ismétlését, cseveghetnek, blogolhatnak, játékokban vehetnek részt, és a mobil a rajongókkal való kapcsolattartás fontos eszköze.

Hollandiában is a Vodafone adott hálózati hozzáférést az egyik tévétársaságnak, az RTL-nek. A tévétársaság ott sem fapados üzleti modellben gondolkozik, hanem extrákkal próbál előfizetőket szerezni, például az ügyfelek cseveghetnek a tévés vetélkedők szereplőivel.

Eddig információink alapján a magyar TV2-Vodafone megállapodás csupán egy meglévő szolgáltatás átöltöztetése. A Vodafone nem akarta kommentálni az értesülésünket, tehát meg kell várnunk 28-át, hogy kiderüljenek a tarifák.  • Tippek
  • Személyi kölcsön