Őszre csúszik az iPhone 5 megjelenése

2011.03.28. 13:02

Bár hivatalosan még be sem jelentették a készüléket, az elmúlt négy év tapasztalatai alapján mindenki azt várta, hogy a következő generációs iPhone első bemutatása tavasszal, a piacra dobás pedig nyáron esedékes, ahogyan az eddigi négy verziónál is. Úgy tűnik azonban, az Apple változtat a bevált stratégián, és az ötödik iPhone késik.

A jólértesültségéről híres Techcrunch techblog szellőztette meg belsős információforrásokra hivatkozva, hogy az iOS operációs rendszer, és az ötödik generációs iPhone premierje egyaránt 2011 őszére csúszik. Hogy ez stratégiaváltást jelen-e a cég részéről, vagy egyszerűen nem készül el a szokásos nyári időpontra a telefon és a szoftver, nem tudni.

A késés jól jöhet a konkurenseknek, akik ezzel több hónapos előnyt kapnak a saját készülékeik bevezetésére. Elemzők szerint a HP, és a Blackberryt gyártó RIM járhat legjobban az Apple csúszásával, előbbi a Palm felvásárlásával megszerzett WebOS platform új verziója, utóbbi a Blackberry-alapú táblagép, a Playbook bevezetése miatt.

A kiszivárgott hírek szerint az iPhone 5 a négyesénél jóval erősebb, kétmagos processzort, és újratervezett grafikus rendszert kap, elképzelhető, hogy nagyobb lesz a kijelzője (3,5 inch helyett 4), szoftveres oldalon pedig a telefonnal való fizetés lehetősége lesz az egyik nagy újdonság, a másik pedig az, hogy többé nem lesz kötelező a számítógépre telepített iTunes, és az azzal való szinkronizálás.  • Hírek
  • Bankszámla