A Vidanet is belép a moblinetpiacra

2011.12.15. 17:26
A Vidanet eddig a nyugat-magyarországi régióban biztosított televízió-, kábelnet- és telefonszolgáltatást, most viszont a mobilnetpiacot is megcélozták. A vállalat december közepétől négyféle csomaggal bővíti a portfólióját, a szükséges infrastruktúrát a Magyar Telekom biztosítja.

A hivatalos közlemény szerint a Vidanet azért látta elérkezettnek az időt a lépésre, mert a magyar piacon folyamatosan bővül a mobilnet-előfizetők száma. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szerint az aktív előfizetések száma októberben meghaladta a másfélmilliót; a szolglátatók összesen közel kétmillió előfizetést regisztráltak. A Vidanet reméli, hogy jövőre már minden tizedik internet-előfizetés mobilnet lesz.

Noha a szolgáltatás bevezetéséhez a Magyar Telekom adja az infrastruktúrát, a cég képviselője elmondta, hogy ők csak szolgáltatóként támogatják a projektet, a Vidanet nagykereskedelmi konstrukcióban, saját márkaneve alatt fogja értékesíteni a szolgáltatást.

A Vidanetnek 84 ezer ügyfele van, akik ügyfelenként átlagosan két szolgáltatásra fizetnek elő. A 65 embert foglalkoztató vállalat éves árbevétele 4,5 milliárd forint.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön