Tízszeres túljelentkezés a Nexus 4 mobilra

2013.01.21. 15:46

Folyamatosan támadásoknak van kitéve az LG és a Google, mert soha nincs annyi Nexus 4 okostelefon a boltokban, amennyit az emberek megvennének. A készüléket legyártó LG a partnerét hibáztatja, a dél-koreai társaság szerint a Google jelentős mértékben alábecsülte a Nexus 4 iránti érdeklődést. A legfrissebb adatok szerint Németországban és Nagy Britanniában is a vártnál tízszer nagyobb az érdeklődés.

Cathy Robin, az LG franciaországi vezetője szerint ők annyi mobilt gyártottak le, amennyit a Google rendelt tőlük, és ez a szám a korábbi Nexus készülékek értékesítési statisztikájára épült (ilyen például a tavalyi, Samsung által gyártott Nexus S).

Miért is gondolta volna a Google, hogy népszerű lesz az a mobil, amiben 4,7 hüvelykes hd felbontású kijelző, négymagos processzor, két gigabájt memória és 8/16 gigabájtos háttértár van, ráadásul a legfrissebb Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert fut rajta? Talán elfelejtették belekakulálni a becslésbe, hogy az elmúlt évben nőtt az Andoroid felhasználói köre, és hogy a csúcskategóriás hardver 240 fontos ára – kártyafüggetlenül – igen kedvező.

Az LG szerint másfél hónap kell ahhoz, hogy felgyorsítsa a szállítást, így február közepére elegendő készülék lesz a boltokban.