Gyilkolt a töltőre kötött iPhone 5

2013.07.15. 12:45

Az Apple teljes vizsálatot ígért az iPhone 5 használata közben halálos áramütést szenvedő fiatal kínai nő ügyében. Az okostelefon konnektrorra volt kötve, amikor a 23 éves légiutaskísérő felvette a telefonját, hogy fogadni tudjon egy hívást, írja a Xinhua hírügynökség.

Az információ forrása a Weibo nevű mikroblog-szolgáltatás, ami a nyugati országokban népszerű Twitter kínai klónja. Az esetről szóló bejegyzés szerint az elhunyt családja nem kártérítést akar, csak a problémára akarja felhívni a figyelmet. A nő tavaly decemberben vette a telefont, amit a tartozékaival együtt átadtak a rendőrségnek..

A Weibot elárasztották a halálesettel kapcsolatos bejegyzések, ezek többségében a mikroblogolók arra hívják fel ismerőseik figyelmét, hogy semmiképpen se telefonáljanak, miközben töltik készülékük akkuját.

Hongkongban hivatalos felhívást is kiadtak a készülékek helyes használatáról. Johnny Szin Kin-on professzor a Hongkongi Műszaki Egyetemtől azt nyilatkozta, hogy mindegyik elektronikus eszköz használata kockázatos, ha az be van dugva a konnektorba, és teljesen mindegy, hogy egy villanyborotváról vagy egy telefonról van-e szó.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport