Röhejes a HTC ujjlenyomat-olvasója

2013.10.15. 14:05

Nyolc hónappal az HTC One bemutatása után megjelent a csúcskategóriás telefon szteroidokon nevelt változata, az 5,9 hüvelykes kijelzővel, 4G/LTE kapcsolattal, levehető hátlappal és ujjlenyomat-olvasóval felszerelt HTC One Max. Az amerikai Verge techportál már kapott egy példányt kipróbálásra, és finoman szólva nem voltak elájulva: a maximális 10-ből 6 pontra értékelték a mobilt.

Tesztjük legizgalmasabb része, amikor rátérnek a telefonba épített biometrikus azonosítóra. Az Apple is ujjlenyomat-olvasót épített a nemrég bemutatott iPhone 5S készülékbe, és a bemutató után rögtön megjelentek a huhogók: más már évekkel ezelőtt bemutatott hasonlót. Szóval mi ebben az újdonság?

A Verge tesztelői szerencsére nem csak feketét vagy fehéret látnak, hanem árnyalatnyi különbségeket is, és megerősítik azt, amit eddig is tudtunk. Nem az ujjlenyomat leolvasásának a képessége újdonság, hanem a kivitelezés minősége. Ami a HTC esetében gyatra.

Az Apple leolvasója:

  • tök mindegy, hogy az ember milyen irányból helyezi rá az ujjait
  • abban a gombban van, amit amúgy is meg kell nyomni
  • gyakorlatilag észrevehetetlen

Ezzel szemben a HTC leolvasója:

  • nem látható helyen, a hátlapon van
  • függőlegesen kell lehúzni az ujjunkat, pedig azok ferdén érnek a hátlaphoz
  • leolvasás előtt egy másik gombbal fel kell ébreszteni a mobilt
  • leolvasás közben könnyű bemaszatolni a kamerát

Már idén januárban sejteni lehetett, hogy az Apple ujjlenyomat-olvasó bevezetésére készül, hiszen felvásárolt egy ezzel foglalkozó céget. Magyarán nem egy hónap alatt reagáltak a HTC mérnökei az iPhone 5S-re, ugyanakkor a nem túl kifinomult megoldásuk azt mutatja, fogalmuk sem volt, hogy milyen Apple-féle megoldással kell majd versenyezniük. Jobb híján kicsit módosították a Motora Atrixban is látott leolvasót, aminek hasonló hibái voltak, mint a HTC most bemutatott mobilja esetében.


Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!