Hamis kommentekért fizetett a Samsung

2013.10.24. 18:48

Tajvan kereskedelmi bizottsága áprilisban indított vizsgálatot a Samsung ellen, mert felmerült a gyanú, hogy a saját termékeit dicsőítő, a riválisokét negatív kritikával illető hozzászólásokért fizetett. Bebizonyosodott, hogy a dél-koreai cég elhivatott dolgozói és számos fizetett szerző szórta tele a tajvani fórumokat bejegyzésekkel, hozzászólásokkal, és emiatt 340 000 dolláros büntetést szabtak ki rá. Külső cégek is segítették a Samsungot, azokat összesen 100 ezer dollárra büntették.

Vélhetően az okostelefonokat gyártó tajvani HTC volt az ügy egyik vesztese, de a vizsgálóbizottság nem említi név szerint a vállalatot.

A fizetett kommentelőknek egyébként az volt a dolguk, hogy hívják fel a figyelmet a rivális termékek hiányosságaira, és hogy ellensúlyozzák a Samsung termékeivel kapcsolatos negatív kritikákat, kihangsúlyozva azok előnyeit.

Bár nem csak a Samsung él ezekkel a piszkos módszerekkel, a vállalatot idén más másodszor kapták el. Igaz, legutóbb egy PR-cég vállalta magára, hogy pénzt fizetett fejlesztőknek, hogy a Samsung egyik versenyét népszerűsítsék a Stack Overflow fejlesztői közösségben.   • Hírek
  • Hírek