Bukás a Samsung okosórája

2013.11.19. 10:45

Sokan ájuldoznak az olyan új technológiák láttán, mint a hajlított kijelző és az okosóra, de amikor a bolti kasszához kéne fáradni, már nem ilyen nagy a lelkesedés. Iparági források szerint a Samsung Galaxy Round mobil és a Galaxy Gear óra iránt is lanyha az érdeklődés Dél-Koreában.

A november 10-én megjelent Galaxy Roundból naponta csak százat adnak el, és eddig összesen tízezer fogyott belőle. Ez még rendben is lenne, mert ezt a mobilt csak próbaképpen dobták a piacra, és nem is sikerült tökéletesre. Mivel a Samsung nem tudott nagy mennyiségben hajlított akkukat gyártani, kicsit vaskos lett a készülék. Nem is gyártanak le belőle sokat, csak 50 ezret. Fanatikus gyűjtőknek és hipsztereknek ideális modell.

Sokkal izgalmasabb azonban a hónapok óta, szeptember 25 óta kapható Galaxy Gear okosóra helyzete. Ez sem mondható népszerűnek, eddig csak ötvenezret adtak el, és naponta 800-900 fogy. Az iparági szakértők sokkal nagyobb érdeklődésre számítottak.

Kedden érkezett egy friss kiegészítés a témához, a fenti dél-koreai számok mellé befutott a globális értékesítési adat: két hónap alatt összesen 800 000 okosóra kelt el. Ez mindenesetre így sem mondható óriási sikernek, hiszen a Galaxy Note 3-ból egy hónap alatt eladtak 5 milliót, és világszerte voltak olyan akciók, amelyekben ingyen adták az órát a csúcskategóriás okostelefon mellé.

David Eun, a Samsung egyik fejlesztőközpontjának vezetője kis zöld paradicsomhoz hasonlította a Galaxy Geart, amely majd tovább fog fejlődni, érett termék lesz belőle. Ami csak azért problémás, mert 300 dollár kicsit sok pénz egy ilyen termékért.

Nemrég nőtt a támogatott eszközök száma, és a kezdetben csak Galaxy Note 3 telefonnal működő Gear már a Round, Galaxy S4 és S3 mobilokkal is használható. Valószínűleg arról van szó, hogy az embereket még mindig jobban érdeklik az okostelefonok, a jövő évi modellek, mint az ilyen drága kiegészítők.  • Bérelnék
  • Hírek