Ilyen lesz az iPhone 6?

2014.01.07. 14:39

Még fél év sem telt el az iPhone legutóbbi generációjának piacra lépése óta, de már elkezdtek terjedni az első pletykák az Apple-telefon idei modelljéről. Ahogyan eddig is, a hírek Ázsiából szivárognak, ezúttal a dél-koreai ET News híroldal szellőztetett meg információkat, kínai forrásokra hivatkozva. Mivel az Apple a telefonjaihoz az alkatrészeket többek között dél-koreai cégektől szerzi be, és Kínában szerelteti össze, általában ezek a csatornák szokták adni a később helyesnek bizonyuló találgatásokat is a termékeikről.

A koreaiak szerint a várhatóan szeptember körül megjelenő iPhone 6 hivatalos neve iPhone Air lesz, ami a Macbook Air és az iPad Air után nem is lenne különösebben meglepő. A nevet a vékonyságával érdemelné ki a hírek szerint: a kütyü állítólag alig 6 milliméter vastag lesz. Összehasonlításképpen az iPhone 5S 7,6 milliméter vastag, de a 4-es még 9,3 milliméteres volt. A nagy rivális Galaxy S4 7,9 milliméter vastag, a Google Nexus 5-nél ez a méret 8,6 milliméter.

A telefon nemcsak laposabb lesz az eddigieknél, de a képernyője is megnő (ezzel gyakorlatilag ugyanannyi hely marad benne az alkatrészeknek). A hírek 4,7 és 5 hüvelyk közti képátlóról szólnak, vagyis a sokáig a 3,5 hüvelykes mérethez ragaszkodó, majd az iPhone 5-tel a 4 hüvelykes kategóriába lépő Apple tovább követné a Samsung és a többi vetélytárs által diktált trendeket.

A Wall Street Journal értesülései szerint az Apple-nél 6 hüvelykes óriás-iPhone-nal is kísérleteznek, ami már alig kisebb, mint az iPad Mini. Ipad-vonalon szintén méretnövelésről szólnak a pletykák, azt beszélik, hatalmas, 13 hüvelykes modellel készül az idei szezonra az Apple.  • Hírek
  • Bankszámla