Jönnek a két oprendszeres mobilok

2014.03.03. 11:14

A pc-gyártók egyre jobban támogatják azokat a készülékeket, amelyeken Android és Windows is van. Úgy tűnik, lassan a mobilgyártók is ráállnak erre az útra, hasonló készülékek megjelenése várható idén.

A Microsoft nemrég egy indiai gyártóval kötött szövetséget, a Karbonn Mobiles hamarosan Windows Phone alapú telefonokat kezd árulni, de még idén szeretne olyan mobilt is gyártani, amely az Androidot és a Windows Phone-t is támogatja.

Az nem teljesen világos, mi lenne az előnye a kettős rendszernek, hiszen a két operációs rendszer egymástól függetlenül működik. A célközönség azonban egyértelműen a profi, hozzáértőbb felhasználók.

A Microsoft már egy ideje lobbizik azért, hogy a gyártók fejlesszenek olyan készülékeket, amelyeken mindkét operációs rendszer futhat. A hírek szerint korábban a HTC-t próbálták rávenni erre. A terv az lett volna, hogy az androidos mobilokra alternatívaként kerüljön fel a Windows Phone is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?