Eljött az okosórák korszaka

2014.03.19. 10:12

Nagyot robbantott a Google a hordható eszközök piacán az Android Wear operációs rendszer bejelentésével, amelyet kifejezetten az okosórákhoz és egyéb kiegészítőkhöz igazítottak hozzá. A bejelentés napján két erre épülő terméket, a Motorola és az LG okosóráját is leleplezték, amelyek idén nyáron kerülnek a boltokba.

Az okosórán futó Android Wear rendszer értesítéseket, emlékeztetőket, navigációs utasításokat tud megjeleníteni, és természetesen az eszközökbe épített egészségügyi szenzorokat is vezérelni tudja majd.

m7 verge super wide

Mondhatjuk azt, hogy az okosóra egy igen okos válasz a telefonok akkuproblémájára. Ha a csuklónkon megjelenik a legtöbb értesítés, akkor ritkábban kell elővenni a telefonunkat és bekapcsolni az energiazabáló kijelzőjét. Az is másodlagos kérdés lesz, hogy mekkora a telefonálásra használt eszközünk, hiszen egy bluetooth headsettel kiegészítve az okosóra is kezelni tudja a hívásokat.

Az angolul és más elterjedt nyelveken beszélők megint előnyös helyzetben lesznek, hiszen ők hangosan kimondott parancsokkal is vezérelni tudják majd az órájukat és a telefonjukat, amelyek a beérkező szöveges információkat szépen fel is tudják olvasni.

A Google Wear grafikus interfésze két részre van osztva: az alsó fehér sávban jelennek meg a fontos információk, fönt pedig azzal kapcsolatos képek, vagy bizonyos esetekben kiegészítő információk. Például navigáció közben fönt jelenik meg a térkép. A rendszer kerek és szögletes kijelzőkön egyaránt működik, amire jó példa a Motorola gyönyörű, hagyományos órákra emlékeztet Moto 360 órája, illetve a szögletesebb LG G Watch. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?