Három óra alatt elfogyott a tepsi-iPhone

2014.09.12. 18:13

Lehet viccelődni azon, hogy az Apple kétéves késéssel fedezte fel, hogy az emberek szeretik a nagy képernyős tepsifonokat, hivatalos nevükön phableteket, de arra azért talán még ők sem számítottak, hogy a szeptember kilencedikén bejelentett, 5,5 hüvelykes képernyőjű iPhone 6 Plusból 3 és fél óra alatt annyit rendelnek meg az amerikaiak, hogy

  • átmenetileg ledöglik a cég internetes boltja
  • 3 óra alatt előrendelésben elfogy az összes.

A kisebb, de az átlagos iPhone-oknál még így is jóval nagyobb, 4,7 hüvelykes kijelzővel szerelt sima 6-os iPhone-készleteket nem rabolták le az újdonságra éhes vásárlók, így egyelőre úgy tűnik, nem hiba, hogy az Apple is próbál harapni egyet a nagy kijelzős telefonok piacából.

A népszerűbb készülék az USA-ban most 3-4 hetes várakozási idővel rendelhető, azok, akiknek összejött az előrendelés, szeptember 19-én vehetik át a telefonjukat. A 16, 64 és 128 gigabájtos háttértárral szerelt iPhone 6 Plus 299, 399 és 499 dolláros áron volt kapható, ha az ember kétéves hűségnyilatkozatot is kötött valamelyik mobilszolgáltatóval. Aki kártyafüggetlen készüléket szeretett volna venni, az a tárhely méretétől függően 749, 849 vagy 949 dollárt hagyott ott az Apple-nél.

A telefon itthon elméletileg még idén kapható lesz bizonyos szolgáltatóknál, mármint ha az Apple képes lesz az igényeknek megfelelő mennyiséget legyártani a világ egyéb részeinek.