25 milliót adtak volna az iPhone 6 prototípusáért

2014.10.07. 12:39

Az Apple iPhone az egyik legdrágább okostelefon, de az eBay aukciós portálon egy prototípust a luxusmobiloknál is drágábban árultak. Az eladó azt állította, hogy a Verizon mobilszolgáltató véletlenül postázta ki neki az eszközt, egy átlagos iPhone 6 helyett, és kereken ezer dollárt kért érte. A licit aztán százezerig ment el, amikor minden további magyarázat nélkül leállították az aukciót.

iphone

A különleges eszközre állítólag nincs feltelepítve az iOS 8 operációs rendszer, ehelyett az Apple fejlesztői eszközei futnak rajta. A képeken is látható volt, hogy a készülék borításán nincsenek rajta az Apple iPhone szokásos feliratai, bár az önmagában még nem bizonyít semmit: egy üres hátlapot, ami tökéletesen eredetinek tűnik, fillérekért legyártanak Kínában.

Az eladó 110 százalékos garanciát vállalt arra, hogy ez egy eredeti prototípus. Azt azonban már nem garantálta, hogy telefonálni és fotózni is lehet vele. A készülékhez tartozik egy doboz, egy töltő, és a szokásos papírok.

Az Apple nem szereti, ha idegen kézbe kerülnek a fejlesztői eszközei. Valószínűleg most is a vállalat jogászai záratták le az aukciót; mire elkészült a cikkünk, az eladásra kínált termék elérhetetlenné vált.