Óriási szemeket növesztett a HTC

2014.10.09. 12:07

A szelfi nem a viccből került bele a szótárakba, hanem mert az emberek nagy része erre (is) használja a mobilját. Képeket készítünk magunkról és a környezetünkről, videóban csetelünk és küldünk üzeneteket.

Ezt a jelenséget maxolja ki a HTC Desire Eye nevű telefon, amibe a szokásos 2-5 megapixeles szemközti kamera helyére 13 megásat tettek, plusz egy duplaledes villantót, hogy sötétben is tudjuk magunkat fotózni.

A Desire Eye jól felszerelt gép, az 5,2 colos kijelző full hd felbontású, mögötte egy erős Snapdragon 801 processzor dolgozik 2 gigabájt memóriával. A műanyag borítás miatt a készülék nem olyan hivalkodó, mint a fémbe csomagolt One M8, de annál sokkal ellenállóbb. Ráadásul vízálló, a minősítése alapján gond nélkül kibír fél órát a víz alatt, tehát a fürdőkádba is magunkkal vihetjük.

A HTC bemutatott még egy vízvezetékre hasonlító eszközt, a Re Camerát, amivel gyorsan tudunk videóat és fotókat lőni. A Re Camerát andoridos és iOS-es eszközökkel tudjuk összekötni, ha lementenénk vagy megosztanánk a felvételeket. Ez is vízálló, a tudása azonban nem túl nagy: 1080p full hd felbontásban másodpercenként 30 képkockát, 720p felbontásban 120 képkockát tud rögzíteni. Annyi előnye van a telefonokhoz képest, hogy szabványos kameraállványra is felszerelhető, és a beépített akkuról több mint másfél órán át videózhatunk vele.

Hogy ez megér-e a mobilozóknak plusz 200 dollárt, azt talán a Sony tudná megválaszolni, hiszen a japán cégnek is van hasonló kiegészítője, a QX lencsék. Ezzel kapcsolatban csak annyit tudunk, hogy a Sony idén bővítette a QX sorozatot, amit bizonyára nem tett volna meg, ha a kutyát sem érdeklik a mobillal távirányítható külső kamerák.