Önmegsemmisítő Blackberry készül

2014.12.22. 14:50

A BlackBerry és a Boeing együtt dolgoznak egy új okostelefon kifejlesztésén, amivel elsősorban kormányzati vevőket akarnak szerezni. Az új eszköz ugyanis nem a szoftverboltjában elérhető sok százezer játékkal kényezteti a felhasználót, hanem az egyedülálló adatbiztonsággal.

Az amerikai kommunikációs hatóságnál (FCC) már bejelentették a Boeing Black névre keresztelt telefont, amely letörli a tárhelyéről az adatokat, ha valaki megpróbálja lehántani a készülék burkolatát.

telo

A Boeing azóta bővebb leírást is kiadott a telefonról. Két SIM-kártyát lehet belehelyezni, lesznek rajta biometrikus szenzorok, és a földfelszíni hálózatokon kívül műholdasra is tud csatlakozni.

Átlagosnak mondható a Boeing Black hardvere: kijelzője 4,3 colos és 540×960 pixeles, a csipkészlete 1,2 GHz-es. A szoftvert a Blackberry adja majd, hiszen a gyártó eddig is igyekezett olyan rendszert fejleszteni, ami megfelel a fokozott védelmet igénylő állami és vállalati megrendelők igényeinek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?