Ezeket az appokat kell letölteni a karácsonyra kapott mobilra

2014.12.29. 14:13

Karácsonykor egy új okostelefon büszke tulajdonosa lett? Megmutatjuk azokat az alkalmazásokat, amiket mindenképpen érdemes feltelepíteni. Nagyon sok olyan app van, ami Androidon, iOS-en és Windows Phone-on is elérhető, ezért betűrendben közöljük a listát, és mindegyikhez odaírjuk, hogy mire lehet feltelepíteni.

A teljesen egyértelmű appokat most átugorjuk: nyilván mindenki felteszi a Facebookot meg a Messengert, és akinek külföldön és/vagy vidéken vannak rokonai, az szívesen telefonál és üzenget ingyen a Viber, Skype vagy WhatsApp segítségével.   

Asphalt 8: Airborne (Android, WP, iOS)- Ingyenes autóversenyzős játék, amelyben a legjobb sportkocsikkal száguldozhatunk, időnként rámpákon ugratva. Könnyű belemerülni a versenyzésbe, a játék látványos és jól kihasználja a mobil processzorát. Arra kell felkészülni, hogy egy szint után muszáj lesz pénzt költeni, ha meg akarjuk verni az ellenfeleinket. Nem szereti a versenyzést? Hát akkor válasszon a több tízezer másik játék közül.

Evernote (Android, iOS, WP8) - Ha eddig is jegyzetelt az okostelefonján, akkor mostantól csak úgy tegye, hogy mindenről legyen biztonsági másolat. Csak nyitni kell egy fiókot az Evernote-nál, hogy minden fontos feljegyzésünket elérjük a számítógépen meg a tableten is. Ha változtatunk a jegyzeteken, akkor a módosítások mindehol automatikusan megjelennek. Egy tanács: nem biztos, hogy ebben érdemes feljegyezni az webes jelszavakat és PIN-kódokat.  

Flipboard (Android, iOS) - A legjobb és legszebb hírolvasó app, melyben a cikkek úgy jelennek meg, mintha egy nyomtatott magazint lapozgatnánk. Követhetjük a kedvenc hírportáljainkat, témáinkat, és mi magunk is össze tudunk állítani egyedi magazinokat a kiválasztott cikkekből.

Here Maps (Android, WP8) - A Nokiásoknak nem kell elmagyarázni, hogy miért érdemes használni a finn cég térképeit, hiszen azok előre fel vannak telepítve a Lumiákra. Androidon viszont még új dolog, hogy az országtérképeket egyetlen gombnyomással lementhetjük a telefonra, ezzel is csökkentve az adathasználatot. Így már offline is tudjunk navigálni, akár külföldön is. Androidon még csak a bétája érhető el, és valamikor 2015 elején iOS-re is megjelenik.

Pocket (Android, iOS) - Vannak olyan cikkek és leírások, amelyekre gyakrabban van szükségünk. Ezeket nagyon kényelmesen el tudjuk menteni a Pockettel, és az alkalmazás az egész oldalt lementi (kivéve a videókat) a fiókunkba, tehát nem kell a szöveget minden egyes alkalommal letölteni a netről. A lementett tartalmakat felcímkézhetjük, hogy mindent könnyen megtaláljunk, és a Pocket az eszközeinken szinkronban tartja az adatokat.  

Spotify (Android, iOS, WP8) - Aki szereti a zenét, előbb vagy utóbb a Spotify-nál köt ki. Több tízmillió dal van a katalógusban, a popslágerektől a klasszikus ritkaságokig. Ha ingyen használjuk, akkor el kell viselni a reklámokat, és az igazán jó extrák a fizetős változatban vannak. Ilyen például az offline zenehallgatás, amivel jó sok mobilnetes adatforgalmat tudunk megtakarítani. 

Swiftkey (Android, iOS) - Ez a legjobb virtuális billentyűzet, ami nemcsak a helyesírásra figyel, hanem az egyedi szokásainkra is. Az egy dolog, hogy meg tudjuk tanítani neki az egyedi kifejezéseket, de a Swiftkey még azt is figyeli, hogy milyen szavakat szoktunk egymás után írni. Elgondolkodtató, amikor a prediktív szóajánlatokra bökve, egyetlen betű begépelése nélkül ki tudjuk rakni, hogy "mindjárt megyek, csak még iszunk egy sört".

Zseblámpa (Android, iOS, WP8) - Bekapcsolja a telefon vakuját és világít. Egyértelműen az alapkészletben van a helye, ezért most azonnal töltsön le egy ilyen alkalmazást. Nehogy egyszer úgy járjon, hogy szüksége lenne rá, de valamiért nem tudja letölteni.

Valami kimaradt? Ide vele hozzászólásban!