Ezeket az appokat kell letölteni a karácsonyra kapott mobilra

2014.12.29. 14:13

Karácsonykor egy új okostelefon büszke tulajdonosa lett? Megmutatjuk azokat az alkalmazásokat, amiket mindenképpen érdemes feltelepíteni. Nagyon sok olyan app van, ami Androidon, iOS-en és Windows Phone-on is elérhető, ezért betűrendben közöljük a listát, és mindegyikhez odaírjuk, hogy mire lehet feltelepíteni.

A teljesen egyértelmű appokat most átugorjuk: nyilván mindenki felteszi a Facebookot meg a Messengert, és akinek külföldön és/vagy vidéken vannak rokonai, az szívesen telefonál és üzenget ingyen a Viber, Skype vagy WhatsApp segítségével.   

Asphalt 8: Airborne (Android, WP, iOS)- Ingyenes autóversenyzős játék, amelyben a legjobb sportkocsikkal száguldozhatunk, időnként rámpákon ugratva. Könnyű belemerülni a versenyzésbe, a játék látványos és jól kihasználja a mobil processzorát. Arra kell felkészülni, hogy egy szint után muszáj lesz pénzt költeni, ha meg akarjuk verni az ellenfeleinket. Nem szereti a versenyzést? Hát akkor válasszon a több tízezer másik játék közül.

Evernote (Android, iOS, WP8) - Ha eddig is jegyzetelt az okostelefonján, akkor mostantól csak úgy tegye, hogy mindenről legyen biztonsági másolat. Csak nyitni kell egy fiókot az Evernote-nál, hogy minden fontos feljegyzésünket elérjük a számítógépen meg a tableten is. Ha változtatunk a jegyzeteken, akkor a módosítások mindehol automatikusan megjelennek. Egy tanács: nem biztos, hogy ebben érdemes feljegyezni az webes jelszavakat és PIN-kódokat.  

Flipboard (Android, iOS) - A legjobb és legszebb hírolvasó app, melyben a cikkek úgy jelennek meg, mintha egy nyomtatott magazint lapozgatnánk. Követhetjük a kedvenc hírportáljainkat, témáinkat, és mi magunk is össze tudunk állítani egyedi magazinokat a kiválasztott cikkekből.

Here Maps (Android, WP8) - A Nokiásoknak nem kell elmagyarázni, hogy miért érdemes használni a finn cég térképeit, hiszen azok előre fel vannak telepítve a Lumiákra. Androidon viszont még új dolog, hogy az országtérképeket egyetlen gombnyomással lementhetjük a telefonra, ezzel is csökkentve az adathasználatot. Így már offline is tudjunk navigálni, akár külföldön is. Androidon még csak a bétája érhető el, és valamikor 2015 elején iOS-re is megjelenik.

Pocket (Android, iOS) - Vannak olyan cikkek és leírások, amelyekre gyakrabban van szükségünk. Ezeket nagyon kényelmesen el tudjuk menteni a Pockettel, és az alkalmazás az egész oldalt lementi (kivéve a videókat) a fiókunkba, tehát nem kell a szöveget minden egyes alkalommal letölteni a netről. A lementett tartalmakat felcímkézhetjük, hogy mindent könnyen megtaláljunk, és a Pocket az eszközeinken szinkronban tartja az adatokat.  

Spotify (Android, iOS, WP8) - Aki szereti a zenét, előbb vagy utóbb a Spotify-nál köt ki. Több tízmillió dal van a katalógusban, a popslágerektől a klasszikus ritkaságokig. Ha ingyen használjuk, akkor el kell viselni a reklámokat, és az igazán jó extrák a fizetős változatban vannak. Ilyen például az offline zenehallgatás, amivel jó sok mobilnetes adatforgalmat tudunk megtakarítani. 

Swiftkey (Android, iOS) - Ez a legjobb virtuális billentyűzet, ami nemcsak a helyesírásra figyel, hanem az egyedi szokásainkra is. Az egy dolog, hogy meg tudjuk tanítani neki az egyedi kifejezéseket, de a Swiftkey még azt is figyeli, hogy milyen szavakat szoktunk egymás után írni. Elgondolkodtató, amikor a prediktív szóajánlatokra bökve, egyetlen betű begépelése nélkül ki tudjuk rakni, hogy "mindjárt megyek, csak még iszunk egy sört".

Zseblámpa (Android, iOS, WP8) - Bekapcsolja a telefon vakuját és világít. Egyértelműen az alapkészletben van a helye, ezért most azonnal töltsön le egy ilyen alkalmazást. Nehogy egyszer úgy járjon, hogy szüksége lenne rá, de valamiért nem tudja letölteni.

Valami kimaradt? Ide vele hozzászólásban!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?