A karácsonyra kapott mobilok fele iPhone

2014.12.30. 09:50

Milliók kaptak karácsonyra mobilt, és a Flurry minden évben megvizsgálja, hogy melyek a legnépszerűbb modellek. A cég több mint 600 000 alkalmazás letöltését követi nyomon, ebből tud következtetni arra, hogy mi került a fa alá.

Leginkább alma
 

A karácsony hetére (december 19-25) eső letöltések alapján az ajándék telefonok 51 százaléka Apple iPhone, a 18 százaléka Samsung, a harmadik helyet pedig a Nokia vitte el 5,8 százalékkal.

A dobogóról lecsúszott gyártók közt csak a Sony és az LG szerzett több mint 1 százalékot, a többiek ennél is kevesebbet.

Jól látszik a péklapát méretű mobilok népszerűsége is, a karácsonyi letöltések alapján az új eszközök 13 százaléka ilyen készülék, szemben a tavalyi 4 százalékkal.

Ezek az adatok csupán azért nem festik le jól a globális mobilipar helyzetét, mert az ázsiai lakosság zöme (vagyis az emberiség nagy része) nem karácsonykor vesz ajándékokat. Egy kínai ünnepnapon valószínűleg a Xiaomi és a Huawei lenne a letöltési toplisták császára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?