A Prezi betör a cukiság világpiacára

2015.02.10. 12:59

A Prezi bejelentette a világsikerű prezentációs szoftver mellett fejlesztett új alkalmazását, amivel rövid videókat tudunk összeállítani. A Nutshell nevű app ugyanúgy a történetmesélést segíti, mint a Prezi, csak sokkal tömörebb formátumban. Ezeket a vicces videókat nem a vállalati tárgyalóban fogjuk viszontlátni, hanem a Facebookon, Instagramon és a Twitteren, és a felvételek kisállatokkal meg idióta haverokkal lesznek tele.

Mi a kisállatos tematikát próbáltuk ki; ha Guy Ritchie valaha házinyulakról forgatott volna filmet, annak biztosan így nézne ki az első jelenete. Vagy nem. Döntse el ön. 

Térbeli kontextussal bővített vizuális storytelling

A Nutshell lényege dióhéjban összefoglalva annyi, hogy készítünk három fényképet, miközben a telefonunk folyamatosan videót rögzít. A végén kapunk egy felvételt, melyben a fotózások közötti cselekmény felgyorsítva jelenik meg, és csak a három, fotózással kiemelt esemény látható hosszabb ideig. Ezeket a pillanatokat látványfokozó animációkkal és feliratokkal is fel tudjuk tuningolni. 

A Prezi egyelőre nem vár bevételt az alkalmazástól, amit iOS-en lehet futtatni. Azt mondják, a céljuk csupán egy jó sztorimesélő alkalmazás létrehozása volt. Nyilván mást mondanak majd, ha a Nutshellt is sok millióan fogják használni, mint a Prezit, de így megy ez a startupokkal: először megváltják a világot, aztán pénzre váltják a sikert.

A prezisek azért gondolták, hogy van igény egy új videókészítő appra, mert azt vették észre, hogy magát a Prezit is sokan használják személyes célokra, például születésnapokon vagy utazásokon készült fotók bemutatására, vagy akár leánykérésre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!