Az újabb tökéletes butatelefon

2015.05.19. 11:10

Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki heti rendszerességgel gondol arra, hogy milyen jó lenne egy telefon, amivel csak telefonálni lehet, és nem olyan okos, hogy órákat tép ki az ember életéből azzal, hogy folyamatosan berreg, pittyeg és jelez.

ph

A Kickstarteren épp most kalapoznak a megoldásra (na jó, az újabb megoldásra, azért nem teljesen új dolog ez, volt már egy ceruzaelemről hónapokat működő ötlet is): 200 ezer dollár kell összejöjjön közösségi finanszírozásból ahhoz, hogy valósággá váljon a Light Phone nevű eszköz, ami mindent tud, amire egy telefont leginkább használni szoktunk:

  • telefonálni lehet vele, illetve
  • világítani a sötétben.

A névjegykártya méretű, tökéletesen butatelefon 20 napot bír egyetlen feltöltéssel, és nagyjából itt vége is van a technikai specifikációnak. A projektoldalt végignézve például az sem teljesen biztos, hogy sms-ek kijelzésére alkalmas az a LED-es felület, ami a telefon tetején idézi meg az Ericsson GH-198-asok egysoros kijelzőjével jellemezhető időszakot. Vagyis ha mondjuk valaki szokott sms-t kapni a bankjától, az lehet, hogy ki is esett a potenciális vásárlók köréből.

A fejlesztők szerint 100 dollárt kérnek majd a telefonért, és 2016 májusára ígérik az első szállítmányt, amihez 500 perces beszélgetéssel feltöltött SIM-kártya is jár majd, ha a megfelelő támogatási szintet választjuk. Mondjuk kicsi a valószínűsége, hogy ezt az 500 percet pont a magyar felhasználók is fel tudják majd használni.  • Vennék
  • Bankszámla