Amikor a Blackberry már semmit sem veszíthet

2015.06.12. 21:22

Az okostelefonok piacának egykori ura mostanra annyira lecsúszott a ranglétra aljára, hogy a globális statisztikákban már nem is jegyzik az operációs rendszerét. Bizonyos szempontból ez már nem igazán számít: a vállalat bevételeinek egyre nagyobb része jön szolgáltatásokból.ű

Logikusnak tűnik az a döntés, hogy a kanadai cég adjon ki egy mobilt a Google világszerte népszerű operációs rendszerével. A Reuters által nyilvánosságra hozott tervet természetesen nem kommentálta a Blackberry, mert ép eszű cég nem beszél pletykákról. Nem valószínű, hogy ez a Blackberry 10 rendszer végét jelentené, de az is biztos, hogy egy Androidot futtató okostelefonra könnyebb vevőt találni, mert a Google rendszerére több százezer alkalmazás telepíthető.

A Blackberrytől nem áll messze az Android, hiszen a saját rendszere is valamennyire kompatibilis vele.  Pont az a baj, hogy nem teljesen, és hiába van fent az Amazon-féle alkalmazásbolt a 10-es rendszeren, a kínálat messze nem olyan bőséges, mint a Google-féle Play Áruházban.