Így fotóz az iPhone 6S

2015.09.29. 10:53 Módosítva: 2015.09.29. 10:53

Az iPhone 6S egyik legfontosabb hardveres újítása a 12 megapixeles felbontásúra növelt kamera, amivel 4K videókat is tudunk lőni. Sétáltunk egyet a szerkesztőség környékén, és közben négy okostelefonnal fotóztunk: az iPhone 6S és 6-tal, egy LG G4-gyel, valamint egy Allview X2 Extreme mobillal.

Képeink nem laboratóriumi körülmények közt készültek, de így is jól mutatják a kamerák közti különbségeket, illetve azt, hogy nagyjából mire számíthatunk az iPhone 6S-sel, hiszen ez most a lényeg. Fotósainkkal végignézve a képeket azt az általános következtetést tudjuk levonni, hogy

az iPhone 6S jól eltalálja a fehéregyensúlyt, természetesebb, a fényképek közel állnak a valósághoz.

A portrénál jól látszik a háttérben lévő oszlopon, illetve a Dunánál lőtt képen a vízparti köveken, hogy az iPhone 6S több részletet rögzít, mint a sima 6-os, hiszen az új modellnek másfélszer nagyobb a felbontása.

A felbontásbéli különbség látszik az Allview képességein is. Ezt 24 megapixeles kamerával látták el. A képek részletgazdagabbak, és nagyon erősen kontrasztosak, ami félhomályban már hátrányt jelenthet. Nem lehet azt mondani, hogy rosszak a képek, mert amire ráfókuszáltunk, az jól ki van emelve, de a színek fakóbbak, kékesebbek, mint a többi mobilnál.

Készítettünk egy rövid, 4K felbontású felvételt is, aki natív felbontásban akarja látni, inkább lapozzon át a Youtube-ra, állítsa a nézetet teljes kijelzősre, és kapcsolja át a felbontást 4K-ra.

Ott már úgyis gyűlnek az iPhone 6S-sel felvett tartalmak, mobilvásárlás előtt érdemes lesz lefuttatni egy keresést. A képeket pedig a Flickr képmegosztó portál kameragyártó szerint kiválogatott listáján érdemes megnézni. Ott most még nem látható az iPhone 6S, de biztosan nem kell sokat várni, hogy a toplista tetejére érjen.

Azt ezért hozzátennénk, hogy átlag halandó (értsd: nem kétmilliós Canonnal rohangáló fotós) szemével nézve mindegyik kép elég jó minőségű, simán bevállalható a Facebook hírfolyamban és/vagy a kinyomtatott családi albumban.

Az iPhone 6S-t a DrPhone.hu adta kölcsön a teszthez.

iPhone 6S

iPhone 6

LG G4

 
 

Allview X2 Xtreme  • Hírek
  • Bankszámla