Nem fogja kitalálni, mit lát ezeken a képeken!

2015.10.02. 16:34

A kaliforniai Olloclip arra szakosodott, hogy még többet ki tudjunk hozni az iPhone 6 és a 6S kamerájából. Külső lencséiket rá kell húzni a mobilra, hogy máris máshogyan lássuk a világot. De hogy mi került a képekre, annak a megfejtését kedves olvasóinkra bízzuk.

Mi van a fenti képen?

_

Mi van a fenti képen?

_

Mi van a fenti képen?

_

_

Mi van a fenti képen?

_

_

Mi van a fenti képen?

_

Az utolsó kép már egyértelmű, a Facebook Messengerbe beírt szívecskét fotóztuk le a monitorunkon. Jól látszanak a kijelzőt összekoszoló apró porszemek, és ami ennél is fontosabb, a vonalak a lencse torzító hatását is tökéletesen megmutatják.

Képeink többségét az Olloclip 21-szeres nagyítású makrólencséjével készítettük. Ha fordítva helyezzük fel a helyére, akkor a 14 vagy 7-szeresre nagyítású lencse kerül a iPhone kamerája elé. A kiegészítő hasznos lehet biológiaórán, bőrgyógyásznál anyajegyek vizsgálatakor, vagy azoknak a művészlelkelnek, akik érdekes textúrákról gyűjtenek fotókat montázsokhoz, képi manipulációhoz. 

Az Olloclip gyárt extrém széles látószögű, közelítő és polárszűrővel ellátott lencséket is, ezek mind úgy vannak kialakítva, hogy a szemközti kamerával is használhatók legyenek.  Amit az iPhone 6-hoz kiadtak, az a 6S és 6S Plus modellekkel is működik.  Borsos az áruk, 20-40 ezer forintba kerül egy lencsekészlet, ezért jól meg kell fontolni, hogy melyiket tudnánk a legjobban kihasználni.   • Tippek
  • Csok