Kiszivárgott a Samsung Galaxy S7 leírása

GettyImages-179476401
2015.10.19. 13:15

Jövő tavasszal, várhatóan a barcelonai mobilkongresszuson mutatják be a Samsung Galaxy S7 mobilt, de a képességeiről már most kiderült néhány részlet.

Többféle csipkészlettel dobják piacra a dél-koreai gyártó új csúcsmobilját, már ha hihetünk az International Business Times riportjának. Ez azt jelenti, hogy bizonyos országokban gyengébb teljesítményű modelleket dobnak piacra. A kiszivárgott információk szerint az Exynos 8890 és Exynos 7422 csipek lesznek erősebbek, és a Qualcomm Snapdragon 820 lesz némi lemaradásban.

A Samsung ezúttal (is) az Apple nyomdokába lép, és a pletykák szerint beépíti a Galaxy S7 kijelzőjébe a nyomásérzékeny Synaptics Clearforce technológiát. Ezzel a kijelzőnyomkodás erejétől függően újabb menüpontokat jelenhetnek meg az appokban. Fontos lenne, hogy ez a módszer széles körben elterjedjen az androidos mobilokon, mert az appfejlesztők nem igazán szeretik egy-egy mobil miatt átírni a programkódot. Az Apple előnyre tehet szert azzal, hogy minden évben csak két új telefont mutat be, és az idei modellek egységesen támogatják az erőhatásra reagáló 3D Touch technológiát. 

A kamerában különleges kialakítású ISOCELL szenzor lesz, és a felbontása a korábbi 16 megapixelről 20 megára nő. Az első kamera felbontásáról és fényérzékenységről egyelőre nem szivárgott ki semmi.

A Galaxy S7 lehet a Samsung első mobilja, amit a szimmetrikus USB Type-C kábellel tudunk majd tölteni. Ennek nemcsak az az előnye, hogy elforgatva is be tudjuk dugni, hanem akár az akkutöltés idejét is lerövidítheti.